Asortarea vinului cu mâncarea este un proces în care se combină mâncarea cu aromele, savoarea și texturile vinului. Poate fi o artă nuanțată și un studiu de o viață a oenofililor și somelierilor. Este absolut normal ca la o singură masă, fiecarui fel de mâncare să i se potrivească un altfel de vin.

Desigur gustul personal al fiecaruia primează, însă există niște reguli general valabile acceptate. Dar bineînțeles, putem sublinia faptul că o asociere bine aleasă, neconformistă, poate aduce o dimensiune nouă și neașteptată mesei respective.

Vă punem la dispoziție câteva sfaturi utile ! Poftă bună !

  • Vită / Miel / Viţel
  • Pui / Curcan / Porc
  • Paste / Vegetarian
  • Peşte / Fructe de mare
Château Bellegrave - Pauillac 2010
Château Haura Rouge Vintage - Graves Rouge 2009
Château Le Thil Comte Clary - Pessac-Léognan 2010
Château Rollan de By - Médoc Cru Bourgeois 2010
Château Tauzinat l'Hermitage 2009
Rincon Navas Crianza 2008
Rincon Navas Reserva 2007
Bolgheri DOCG Ocra Rosso 2013
Toscana Rosso Sodole 2008 IGT
Château Arnauton Le Grand Sol - Fronsac 2009
Château Petit Guiraud 2009
Château de Gironville - Cru Bourgeois 2010
Morellino di Scansano Titolato DOCG 2011
Vernaccia DOCG Cusona 1933